Ga je binnenkort een hypotheek afsluiten? Let dan goed op deze zaken!

Een hypotheek afsluiten is, zeker als je dit voor het eerst doet, een belangrijke en ingrijpende levensgebeurtenis. Hypothecaire overeenkomsten gaan namelijk over enorme bedragen, waar je decennialang aan vastzit. Gezien de financiële consequenties die hypotheken met zich meebrengen, is het dan ook van groot belang om je goed voor te bereiden op het afsluiten van een hypotheek en dit doordacht aan te pakken. Maar hoe pak je dit slim en tactvol aan? Waar moet je op letten als je je eerste of een nieuwe hypotheek wilt gaan afsluiten? Profiteer van de diverse adviezen in dit artikel en sluit ook veilig een goede hypotheek af!

Een hypotheek afsluiten via een hypotheekadviseur

De beste tip die we je kunnen geven als je een eerste hypotheek aangaat of een bestaande hypotheek wilt (laten) aanpassen, is om hierbij een professionele hypotheekadviseur in te schakelen. Hypotheekadviseurs zijn precies op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de huizenmarkt en in de financiële sector. Hierdoor kunnen ze voor jou een voordelige hypotheek bedingen met een zo laag mogelijk rentepercentage. Dit kan je over de totale looptijd van de hypotheek uiteindelijk honderden tot wel duizenden euro's opleveren.
Daarbij weet een hypotheekadviseur ook exact wat de (on)mogelijkheden zijn qua hypotheekvormen. Niet elke hypotheekvariant is namelijk even geschikt in jouw specifieke situatie, terwijl er natuurlijk ook hypotheeksoorten zijn die voor jou juist heel gunstig uitpakken. Een hypotheekadviseur is hierover transparant en eerlijk en kan je precies vertellen welke consequenties de diverse hypotheekvarianten voor jou hebben.

Vergelijk diverse aanbieders met elkaar

Maak je geen gebruik van een bemiddelaar in je zoektocht naar een (nieuwe) hypotheek? Dan dien je zelf financiële dienstverleners te benaderen om je hypotheek rond te krijgen. Belangrijk in dit proces is dat je banken en financiële instellingen goed met elkaar moet vergelijken voordat je de knoop doorhakt wie jouw hypotheek gaat regelen. Vraag minstens drie offertes op en vergelijk het rentepercentage, het aanbod qua aflossing/terugbetalen en de voorwaarden van die partijen - zeker ook de kleine lettertjes! - goed met elkaar voordat je de knoop door hakken. Goed vergelijken loont enorm, zeker als het gaat om transacties als een hypotheek, waarbij het vaak om honderdduizenden euro's gaat.
Slim is ten slotte ook om bij een hypotheek afsluiten te kijken naar de mogelijkheden om hier een bouwhypotheek in op te nemen. Je kunt dan tegen een zeer aantrekkelijke rente een verbouwing, zoals een nieuwe keuken of een nokverhoging, gefinancierd krijgen. Je hoeft dan niet jarenlang te sparen en je woning wordt meer waard. Prettig is ook dat een bouwhypotheek direct opgenomen kan worden als je het geld nodig hebt.

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van Heller en Heller Financiële Diensten BV.


Delen